CELEBRI-TEASE

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Δείτε σπάνιες φωτογραφίες στον Πλάτανο Ναυπακτίας για το τάμα της

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Δείτε σπάνιες φωτογραφίες στον Πλάτανο Ναυπακτίας για το τάμα της

Τον Αύγουστο του 1969  η Αλίκη Βουγιουκλάκη επισκέφθηκε τον Πλάτανο Ναυπακτίας προς τιμή του μαιευτήρα της Νίκου Παπανικολάου, που είναι από τον Πλάτανο.

Ο γιατρός είχε αναλάβει την παρακολούθηση της μεγάλης πρωταγωνίστριας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης του μονάκριβου γιού της, Γιάννη. Η εγκυμοσύνη ήταν περίπλοκη αλλά τελικά είχε αίσιο τέλος.
Η μεγάλη σταρ σε ένδειξη ευγνωμοσύνης στο γιατρό, που την βοήθησε στη δύσκολη εγκυμοσύνη της, επισκέφθηκε τον Πλάτανο και εκπλήρωσε το τάμα της, ένα καντήλι, στον Άγιο Νικόλαο”.

Το τάμα ήταν ένα μεγάλο καντήλι που αναρτήθηκε στο εικόνισμα του Αγίου στη είσοδο του ναού με αναφορά στην προσφοράς της.

Έίχε όλες τις αρετές του κόσμου, είχε όμως και τα ανάποδα της.  Άλλα διέθετε κάτι μαγικό”, ‘ελεγε ο Παπανικολάου για την Αλίκη.

Η επίσκεψη έμεινε ιστορική για τον Πλάτανο, αφού έγινε σε μία εποχή που η πρόσβαση στην ορεινή Ναυπακτία ήταν πολύ δύσκολη.

Στην ανάρτηση του ο Γιάννης Γιαννακόπουλος που πραγματοποιήσε το ρεπορτάζ έγραφε : “Ο Πλάτανος είναι ένα υπέροχο χωρίο στη Ναυπακτία. Υπήρξε το κεφαλοχώρι της περιοχής. Εδώ στα χρόνια της επανάστασης στα Ροντηραίϊκα, έστησε το στρατηγείο του ο Καραϊσκάκης. Είναι γενέτειρα πολλών επιστημόνων και ανθρώπων του πνεύματος. Από εδώ κατάγεται ο μεγάλος δάσκαλος του θεάτρου Δημήτρης Ροντήρης.

Δείτε στο βίντεο τον γυναικολόγο μαιευτήρα Νίκο Παπανικολάου να μιλά για την Αλίκη:

ο 98χρονος  Νικόλαος Παπανικολάου, ο σπουδαίος γυναικολόγος και μαιευτήρας που στα χέρια του έμελλε να γιατρευτούν τα σπουδαιότερα αστέρια του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, ζει ακόμα στον Πλάτανο.

Η Αλίκη στον Πλάτανο