TODAYΕπικαιρότητα

Έγκυος 3 μηνών η σύζυγος του σμηναγού Χρήστου Μούλα

Έγκυος 3 μηνών η σύζυγος του σμηναγού Χρήστου Μούλα

Ο 34χρονος κυβερνήτης, Σμηναγός Χρήστος Μουλάς, και ο συγκυβερνήτης του, ο 27χρονος Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης, έχασαν τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας. Θυσιάστηκαν γενναία στη μάχη με τις φλόγες και δεν επέστρεψαν ποτέ, βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρη τη χώρα.

Ο Χρήστος Μουλάς είχε πάθος με τα αεροσκάφη και τα ταξίδια, ενώ συχνά μοιραζόταν φωτογραφίες από τις πτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πριν από δύο χρόνια, μάλιστα, είχε δημοσιεύσει μια φωτογραφία του να πετά πάνω από την Ακρόπολη με ένα Canadair, αποσπώντας επαίνους από τους φίλους του.

Ήταν παντρεμένος, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε να ζήσει τη χαρά της πατρότητας, καθώς η σύζυγός του είναι τριών μηνών έγκυος.

Πρόκειται για δύο νεαρούς πιλότους που δεν υπολόγισαν τον κίνδυνο και με έναν ριψοκίνδυνο ελιγμό έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από τις φλόγες για να σώσουν σπίτια και οικισμούς.

Νεκροί είναι ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους Canadair που κατέπεσε εχθές (25.07.2023) στην Κάρυστο, ενώ επιχειρούσε να σβήσει πυρκαγιά που έκαιγε επί τρεις ημέρες στην περιοχή της Εύβοιας.

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας σχετικά με τους πιλότους έχει ως εξής:

Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023, στις 14:52, αεροσκάφος CL-215 της 355ης Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112ης Πτέρυγας Μάχης συνετρίβη κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του χειριστή, Μοίραρχου (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών, και του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα τηρήσουν τριήμερο πένθος.
Μάλιστα, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, θα τηρηθεί τριήμερο πένθος από τις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής των αξιωματικών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας εν ώρα υπηρεσίας.

Διαβάστε ακόμη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: