TODAYΕπικαιρότητα

Εμφανίστηκε ο Άγιος Παΐσιος και ήταν πολύ χαρούμενος (βίντεο)

Εμφανίστηκε ο Άγιος Παΐσιος και ήταν πολύ χαρούμενος

Με την είδηση αυτή, άλλοι μπορεί να επικροτούν, άλλοι να ειρωνεύονται, άλλοι να επιτίθονται. Αναμενόμενα όλα αυτά. Ο Κύριος τα προβλέπει στο Ευαγγέλιο, αφού είπε στον κολασμένο πλούσιο που του ζητούσε να στείλει τον φτωχό Λάζαρο στα αδέλφια του στην γη: εάν δεν πιστεύουν στον Μωυσή και στους Προφήτες, ακόμη και εάν αναστηθεί κάποιος από τους νεκρούς, δεν πρόκειται να πιστέψουν. Δεν πιστεύουν συνήθως, διότι εάν πιστέψουν, θα πρέπει να αλλάξουν και την ζωή τους.

Οι πατέρες της Εκκλησίας λένε για θαυμαστά γεγονότα που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ξεκάθαρα την σοφή ρήση «μη δέχου και μη απόρριπτε». Κάποιοι όμως στα ΜΜΕ φαίνεται ότι απορρίπτουν ευθύς εξαρχής.

Μητροπολίτης Σύρου-Τήνου: « Είμαι 45 χρόνια στην Τήνο και δεν έχω δει θαύμα»

Δείτε το βίντεο:

Δεν είναι η πρώτη μαρτυρία που είδε τον άγιο της καρδιάς μας. (Επιμέλεια Στέλιος Κούκος)

[Μαρτυρία Ευ.Μ*. οικονομολόγου]:
Στις 25 Σεπτεμβρίου 2005, γύρω στις 12.30, βρισκόμουν στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, στην οικία Ελ.Σ., αδελφής της συζύγου του κ. Ν.Ζ.

Ήμασταν μία παρέα, και ο Ν. Ζ. μας μιλούσε για τον Γέροντα Παΐσιο [νυν όσιο Παΐσιο].

Στο ίδιο σπίτι φιλοξενούνταν ο Γέροντας Μάρκελλος από την Ι. Μ. Καρακάλλου, βαριά ασθενής από καρκίνο, τον οποίο επισκεφτήκαμε μαζί με την αδερφή μου.

Ενόσω καθόμασταν στην αυλή και συζητούσαμε εμφανίστηκε χαμογελαστός ο Γέροντας Παΐσιος, φορώντας κουκούλι**, με σταυρωμένα χέρια και βλέμμα χαμηλωμένο.

Το θαυμαστό αυτό γεγονός διήρκεσε λίγα μόλις λεπτά.

Συγκλονίστηκα και ήρθα σε κατάνυξη.

* Ολόκληρο το ονοματεπώνυμο των προσώπων της μαρτυρίας αναφέρεται στο βιβλίο που αναφέρεται πιο κάτω.
** Μοναχικό κάλυμμα που φοριέται πάνω από τον καλογερικό σκούφο και φτάνει μέχρι την μέση. Βλέπετε στην πιο πάνω φωτογραφία του οσίου Παϊσίου. (Στοιχεία από το «Αθωνικό λεξικό» του Νίκου Πλατή, των εκδόσεων Άγκυρα).

Από το βιβλίο «Γέροντας Παΐσιος Αγιορείτης, 1924-1994, Μαρτυρίες προσκυνητών» των εκδόσεων Αγιοτόκος Καππαδοκία.

Διαβάστε ακόμα: