Cinema Stories

Όταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ είπε το τελευταίο αντίο στην Αλίκη Βουγιουκλάκη

Όταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ αποχαιρέτησε την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Όταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ είδε την Αλίκη για τελευταία φορά πριν πεθάνει.

Ήταν 23 Ιουλίου του 1996 όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη σώπασε για πάντα. Όταν άφησε την τελευταία της πνοή στο Ιατρικό Κέντρο που νοσηλευόταν χτυπημένη από την ανίατη ασθένεια.

Οι δικοί της άνθρωποι γνώριζαν ότι το τέλος ήταν κοντά, σε εκείνη, όμως, δεν είχαν πει τίποτα. Στη Βοστόνη, οι γιατροί της είχαν δώσει μόλις 15 ημέρες ζωής. Εκείνη τους διέψευσε, καταφέρνοντας να μείνει δυνατή για τρεις ολόκληρους μήνες. Στα μέσα του καλοκαιριού του 1996, οι ζωτικές τις λειτουργίες την εγκατέλειψαν, η καρδιά της, όμως, εξακολουθούσε να χτυπά.

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ την επισκέφτηκε στο Ιατρικό Κέντρο για να τη χαιρετήσει. Γνώριζε.

«Βλέπω ξαφνικά τον Παπαμιχαήλ με αργό βήμα, δακρυσμένο, με γκρι πουκάμισο –ήταν περίπου δύο με τρεις τα ξημερώματα- καταβεβλημένος, δακρυσμένος. Τον είχαν καλέσει από το Ιατρικό να πάει να δει την Αλίκη. Ήταν η πρώτη φορά που πήγαινε. Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ξαφνικά, πίσω από τις γλάστρες όπως ήμουν εγώ και κοιμόμουν στον καναπέ, πήγε πάνω. Τον φωτογράφισα.

Ο Κλεισθένης, ο φωτογράφος της, που ήταν συνέχεια σχεδόν εκεί είπε: «Έπρεπε να δεις τον Παπαμιχαήλ όταν μπήκε στο δωμάτιο. Έπεσε πάνω της, την αγκάλιασε, έκλαιγε και της έλεγε Αλικάκι μου μαζί θα φύγουμε», ξαναζώντας τις στιγμές εκείνες. (Ν.Νικολιζάς)

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ θυμάται:

Πήγα στον σπίτι του πατέρα μου.

-Πρέπει να έρθεις, του είπα. Η μαμά θα φύγει πολύ γρήγορα. Εκεί θυμάμαι κλάψαμε σαν μικρά παιδιά αγκαλιασμένοι. Ήταν η μόνη φορά που ήρθε στο νοσοκομείο. Μπήκε στο δωμάτιο με αργά βήματα. Πλησίασε το κρεββάτι της. Σκούπισε τα δάκρυα του, της χάιδεψε το κεφάλι και της είπε: «Σήκω….Σήκω Πίπη μου, να φύγουμε». Εκέινη δεν μπορούσε να μίλησει. Από τα χείλη της βγήκε ένας βαθύς αναστεναγμός, σαν να ξελάφρωνε και η ίδια ακούγοντας τη φωνή του Δημήτρη της.

Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ

 

Δείτε ακόμη:

Η Αλίκη του καλοκαιριού (Φωτογραφίες και δηλώσεις της αξέχαστης σταρ)

Τζένη Καρέζη: Η αυστηρή δίαιτα και το μαρτύριο των 2 αυγών!

Αφιέρωμα : Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΞΑΝΘΑ ΜΑΛΛΙΑ (50 Χρόνια μετά)

Υπολοχαγός Νατάσα: Στα παρασκήνια της θρυλικής ταινίας – Μέρος 1ο

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ στην Κύπρο [Pics & Video]