CELEBRI-TEASEgossip news

Γιάννης Μπέζος: Είμαι λίγο σνοπ εγώ το ομολογώ – Δεν θέλω να μιλάω με ηλίθιους

Γιάννης Μπέζος: Είμαι λίγο σνοπ εγώ το ομολογώ – Δεν θέλω να μιλάω με ηλίθιους

Είναι σνομπ, λέει, ο Γιάννης Μπέζος. Κάνει δηλώσεις προβοκατόρικες. Δεν μιλάει σε άνθρωπο και δεν φωτογραφίζεται με τους θαυμαστές τους. Υπερόπτης, αυτό είναι το συμπέρασμα. Το άκρως λανθασμένο συμπέρασμα που στέκεται σαν τον φελλό στην επιφάνεια χωρίς να ρίχνει μια ματιά στον πυθμένα.
Ο Γιάννης Μπέζος δεν έχει ανάγκη υπεράσπισης, άλλωστε είναι πρώτος που το ξεκαθαρίζει. Σε συνέντευξή του στο ”The Magazine” είχε ερωτηθεί για αυτή την αίσθηση πως τα λεγόμενά του εκλαμβάνονται ως προκλητικά.

«Δεν με απασχολεί, όμως. Πρώτα πρώτα, δεν νομίζω ότι έχει κανείς την όρεξη τη δική μου. Γενικά, δεν έχουν την όρεξη τη δική μας οι άνθρωποι. Πιστεύω, πάντως, ότι πρέπει να μιλούμε άνετα κι ελεύθερα, αλλά να ξέρουμε και τι λέμε.

Να μην μιλάμε για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις, αλλά να μιλάμε εκφράζοντας τη δική μας αλήθεια κάθε φορά. Εγώ δεν μπορώ να συμπεριφέρομαι ικανοποιώντας τις προθέσεις των άλλων. Έχω δικές μου απόψεις. Και θέλω να τις πω.

Εάν ενοχλούνε, θα τις κουβεντιάσω. Οι άνθρωποι, όμως, οι οποίοι κάνουν προσωπικές επιθέσεις δεν με απασχολούν καθόλου, τους θεωρώ ανόητους, δηλαδή, χωρίς νόημα. Εάν κάποιος μου απαντήσει επιχειρηματολογώντας, είμαι διατεθειμένος να συζητήσω μαζί του.

Επίσης, δεν απαντώ ποτέ σε ανώνυμα δημοσιεύματα –δεν απαντώ γενικά, δηλαδή. Όχι, δεν με απασχολεί το ότι τα λεγόμενά μου εκλαμβάνονται ως προβοκατόρικα. Και δεν έχω πρόβλημα με τους ανθρώπους».

Ορθά κοφτά κι ωραία. Πόσο πιο ξεκάθαρος να γίνει ο Γιάννης Μπέζος. Λέω αυτά που θέλω να πω άνετα κι ελεύθερα. Επί της ουσίας ο Γιάννης Μπέζος δεν υπήρξε ποτέ και ούτε στο ελάχιστο προσβλητικός. Μιλούσε και μιλά για τον εαυτό του και εκφράζει την κοσμοθεωρία του. Αγενές; Λυτρωτικό και μόνο να ξέρεις πως μπορείς να μιλάς με ειλικρίνεια δίχως να σε ενδιαφέρουν τυχόν αντιδράσεις.

 

Κι αν τελικά διαβάσεις με προσοχή όλα όσα έχει κατά καιρούς δηλώσει στις πολυάριθμες συνεντεύξεις του (ναι, φυσικά και ο Γιάννης Μπέζος δεν μιλάει) θα καταλάβεις πως βλέπεις μπροστά στα μάτια σου να ειπώνονται τα αυτονόητα. Μια ρεαλιστική θεώρηση της συνειδητοποιημένης ζωής που έχει επιλέξει να κάνει.

Σοκαρίστηκες που είπε πως στο ένα και μοναδικό reunion που πήγε οι παλιοί χαζοί παρέμειναν χαζοί κι όλοι οι ανόητοι χειροτέρευσαν; Έχασες το χρώμα σου όταν δήλωσε πως θα ήθελε να έχει εξαλειφθεί η βλακεία από τον κόσμο τούτο;

Αντί να λες «θέλω να τ’ ακούω, να τ’ ακούω να τα λες» και «πες τα χρυσόστομε» -μεγάλη προσοχή: χρυσόστομος από Χρυσόστομος διαφέρει- σκέφτεσαι «εριστικός ο Γιάννης Μπέζος»;

«Είμαι λίγο σνοπ εγώ. Το ομολογώ. Δεν θέλω να μιλάω με ηλίθιους. Δηλαδή υποφέρω. Προτιμώ να τους αφήσω στην ηλιθιότητά τους, να μεγαλώσουν και να εξαφανιστούν». Τάδε έφη Γιάννης Μπέζος. Βρες το λάθος. Ψάχνεις; Ακόμα; Δεν υπάρχει λάθος. Μια αλήθεια μεστή νοήματος αποτυπωμένη σε 25 λέξεις που πολλοί πιστεύουν κι ακόμα περισσότεροι φοβούνται να εκφράσουν μήπως και παρεξηγηθούν.

Διαπίστωσα ότι όλοι οι παλιοί χαζοί παρέμειναν χαζοί κι όλοι οι ανόητοι χειροτέρευσαν.

Εγώ πήγα μια φορά σε ένα reunion και κόντεψα να αυτοκτονήσω, διότι διαπίστωσα ότι όλοι οι παλιοί χαζοί παρέμειναν χαζοί κι όλοι οι ανόητοι χειροτέρευσαν. Δεν είδα καμία βελτίωση. Απογοητεύτηκα τόσο πολύ που δεν θέλω να ξαναδώ κανένα.

Δεν έχω κάτι να πω. Βλέπω ότι δεν αλλάζουν έτσι εύκολα οι άνθρωποι. Λένε να θυμηθώ τα παλιά. Γιατί να τα θυμηθώ; Δεν θέλω τίποτα παλιό, θέλω να πάω μπροστά. Σιγά μην θυμηθώ τα παλιά. Ούτε ενδιαφέρον είχαν. Μόνο ότι ήμασταν νέοι».

Δεν θέλω να μιλάω με ηλίθιους. Δηλαδή υποφέρω.

Διάφορα άρθρα:

Διαβάστε ακόμα: